Cum să începeţi să înotaţi cu bebeluşul?

Aşa cum se poate observa, înotul cu sugarii este în ultima vreme din ce în ce mai popular. Dacă vă atrage ideea şi aveţi de gând să mergeţi cu puiul dumneavoastră la înot de la cea mai fragedă vârstă, să ne ocupăm mai întâi de întrebarea de ce să începeţi să înotaţi cu bebeluşul?

De ce?

În primul rând, trebuie subliniat faptul că nu este vorba de acel înot practicat de adulţi, aşa că termenul „înot”nu este în acest caz unul tocmai corect. Scopul cursurilor de înot pentru sugari este, în primul rând, de a învăţa copilul să nu se teamă de apă, să înveţe respiraţia, întinderea pe apă, astfel încât să fie pregătit pentru lecţiile de înot de mai târziu.

Apoi trebuie să menţionăm că înotul pentru sugari este singura activitate sportivă posibilă şi potrivită pentru un copil atât de mic. În timpul înotului copilul se relaxează, se linişteşte şi angajează întregul aparat muscular, îmbunătăţindu-şi astfel dezvoltarea psihomotorie şi coordonarea.
La aceste aspecte pozitive mai trebuie să adăugăm şi faptul că această activitate întăreşte relaţia copilului cu părinţii, iar în plus, veţi ieşi pentru un moment din stereotip şi veţi lăsa deoparte grijile zilnice.

Când?

Motive am găsit, şi nu puţine. Înainte de a trece la întrebarea „cum”, să răspundem la întrebarea „când”. Când este cel mai potrivit să începeţi să înotaţi cu bebeluşul?

Un indicator ideal în acest sens este vindecarea buricului copilului. Odată ce aţi constat că buricul puiului dumneavoastră este complet vindecat, puteţi începe. Începeţi însă cu băile în cădiţă acasă, iar la bazin începeţi să mergeţi cu copilul între a patra şi a şasea lună.

Cum?

Ideal ar fi să începeţi să căutaţi un club de înot care oferă cursuri de înot cu bebeluşi. Acest lucru este esenţial, fără un instructor de înot mai degrabă renunţaţi la înotul cu bebeluşul în bazin. Sună simplu, dar alegerea unui astfel de bazin nu trebuie să fie un lucru tocmai simplu, deci nu subestimaţi această chestiune, iar pentru început aflaţi câteva informaţii importante:

  • Aflaţi referinţe despre clubul pe care intenţionaţi să îl vizitaţi împreună cu copilul. Pe Internet veţi găsi cu siguranţă destule informaţii.

  • Interesaţi-vă dacă intructoarele sau instructorii au absolvit un curs de înot pentru bebeluşi.

  • Deşi menţionăm acest lucru la al treilea punct, condiţiile de igienă sunt pe primul loc. Deci, interesaţi-vă care este situaţia la club în acest sens. În plus, ar fi bine să aflaţi ce temperatură are apa în bazin.

  • Ar fi bine dacă acest club ar avea zone de aclimatizare pentru copii şi spaţii pentru schimbarea scutecelor şi alăptarea bebeluşilor sau pentru încălzirea alimentelor. Clubul trebuie să ţină seama şi de faptul că aveţi nevoie de spaţiu pentru cărucior.

  • O carte de vizită bună a clubului va fi, cu siguranţă, oferta primei lecţii de probă gratuit. În cadrul acesteia veţi vedea măcar cum funcţionează totul în club.

  • Cu cât sunt mai puţini copii în grup, cu atât mai multă atenţie vă va acorda instructoarea sau instructorul. Deci, încercaţi să aflaţi informaţii şi în acest sens.

Mult noroc la căutarea clubului, să trăiască sportul şi spor la înot!