Înceţoşarea ochelarilor de înot – problema care are o soluţie!

Ceaţă în faţa mea, ceaţă în spatele meu... Scenă frumoasă într-o poveste, dar nu în bazin! Aici dorim ca ochelarii de înot să ne ofere o vedere clară. Haideţi să vedem ce trebuie să facem pentru a preveni înceţoşarea ochelarilor de înot.

Toţi ochelarii de calitate au în ziua de astăzi protecţie împotriva radiaţiilor UV şi sunt trataţi cu un strat antifog care împiedică aburirea. Acest strat este aplicat din fabricaţie pe partea interioară a lentilelor. Este un strat slab, invizibil, care este foarte sensibil la atingere sau la clătirea frecventă cu apă clorurată. În general, recomandăm ca înotătorul să atingă stratul interior cât mai puţin posibil, de preferinţă, deloc.

Pentru o durată mai lungă de viaţă a stratului antifog, clătiţii ochelarii sub jet de apă curată şi lăsaţi-i să se usuce liber. Numai astfel stratul antifog va dura mai mult timp, însă nu la infinit.

În cazul în care ochelarii se aburesc deja, pot fi trataţi cu spray antifog. Pulverizaţi partea interioară a lentilelor şi lăsaţi-le să se usuce. Din păcate, acest efect nu este garantat 100% la toţi ochelarii. Ochelarii sunt sensibili la multe lucruri, cum ar fi transpiraţia excesivă a pielii, PH-ul pielii, temperatura apei etc.

Dacă spray-ul antifog are efect, veţi afla numai după ce îl veţi testa. 

 

 

Cum să aplicaţi corect spray-ul antifog?

  •  Aveţi nevoie numai de două lucruri – de ochelarii de înot şi de spray-ul antifog.

  • Pulverizaţi stratul antifog pe interiorul lentilelor (sunt suficiente cca 2 pulverizări pe fiecare lentilă), nu atingeţi interiorul lentilei nici cu mâna, nici cu cârpa

  • Lăsaţi stratul antifog să se usuce câtva timp

  • Apoi clătiţi ochelarii sub jet de apă

Totul durează numai câteva clipe, dar vederea clară fără ceaţă cu siguranţă merită ;-)